Zobacz temat

Drukuj temat
Najlepsze mapy singleplayer (TOP 5)
Ares
Witam szanowne grono użytkowników,
Kiedyś coś podobnego było, ale to już dawno i nie prawda więc
zapraszam do dyskusji i utworzenia własnego rankingu TOP5 najlepszych map singleplayer naszych użytkowników, oto moje:

1. CN: Powrót Gato (by Jozenkow i Ares)

culturesnation.pl/downloads/images/bestmap.png

Mapa na tyle przełomowa, że wyznaczyła nowe trendy w mappingu forum. Jako pierwsza wprowadziła humorystyczne wstawki związane z naszym forum, posiada największa ilość submisji spośród wszystkich map i jej wielowątkowość imponuje do teraz. Jest tak zajebista, że pare bugów i błędów nie przyćmiewa jej zajebistości.

2. Strażnicy Północy (by Jozenkow)

culturesnation.pl/downloads/images/miniatura_4.png

Majstersztyk Jozenkowa, gdyby nie nostalgia do Powrotu Gato, mapa znalazłaby się pewnie na 1 miejscu. Wielu mapperów stara się zrobić mapy na "wzór" tych z gry, ta mapa nie dość, że wygląda jak oryginalna z gry to jest jeszcze lepsza. Super klimat i ciekawe submisje idealnie współgrają z bardzo dobrą linią fabularną.

3. Gringo Wśród Dzikich Plemion (by Jozenkow)

culturesnation.pl/downloads/images/gringo_miniaturka.png

Dobry teren i innowacyjne misje, starannie napisane dialogi - chyba na najwyższym poziomie spośród wszystkich map. Na plus również misje z utrzymaniem obelisku czy Bitwą na Pustkowiu - czegoś podobnego wcześniej nie było. Na minus dla mnie momentami na siłę wciskany humor i nieklimatyczne nazwy bohaterów. Po jej ukończeniu surowiej ją oceniłem, ale po czasie coraz bardziej doceniam.

4. Wybrzeże Czarów (by Emilando)

culturesnation.pl/downloads/images/miniaturka_1_1.png

Wreszcie ktoś inny niż jozenkow i naszym oczom ukazuje się najnowsza produkcja Stachu Industries. Zdecydowanie najlepsza mapa Emila i najsensowniej zrobiona. Fabuła jest ciekawa i wielowątkowa. Mapa stawia na klasykę ale w dobrym wykonaniu. Skazą na tej produkcji są jednak submisje z wężołakami które w założeniu miały być ciężkie a okazały się po prostu żmudne i teren. Jest dobry, ale mógłby być lepszy.

5. Wielkie SprzÄ…tanie (by Brainy)

culturesnation.pl/downloads/images/wielie_sprztanie_thumb.jpg

Ponadczasowy klasyk. Biblia Culturesów, pierwsza pełnoprawna mapa gdzie gramy inną nacja (FrankWood nie liczę). Sama w sobie prosta i klasyczna ale do tej pory trzyma poziom. Pewnie obiektywnie nie powinna się tu znaleźć, ale należy uhonorować twórczość Brainego i zaszczytne 5 miejsce zajmuje Wielkie Sprzątanie.

Pozdrawiam i do zobaczenia na premierze map
x3

Joz
Oto mój ranking z 2 zastrzeżeniami:
1 - nie uwzględniam swoich map
2 - nie ograłem map z wrześniowej premiery. Biorąc pod uwagę, że pojawiły się tam 2 rozbudowane singleplayerówki, możliwe, że ten ranking będzie w przyszłości wyglądał inaczej.

1. Niezwykła Wyprawa by Brainy
culturesnation.pl/downloads/images/ostemplowanybyz.png
Mimo, że fabuła nie jest jakaś epicka, to sama rozgrywka jest tak bardzo klimatyczna, że wspominam ją najlepiej ze wszystkich rozegranych map.

2. Wielkie SprzÄ…tanie by Brainy
culturesnation.pl/downloads/images/wielie_sprztanie_thumb.jpg
Prosta i klimatyczna i chyba w jej prostocie tkwi jej fenomen.

3. Upadek Króla by Ares
culturesnation.pl/downloads/images/zrzut_ekranu_229_1.png
Rozbudowana mapa, z bardzo dobrym jak dla mnie poziomem trudności. Bardzo fajnie się bawiłem podczas rozgrywki, kiedy robiłem armie składające się z 300 żołnierzy i wciąż nie mogłem pokonać przeciwnika takim atakiem.

4. Zdradziecka Mielizna by Remik
nie mogłem wziąć fotki nw czemu
Fajna mapka, bardzo tajemniczy klimat.

5. Kraina Starych Bohaterów by Brainy
culturesnation.pl/downloads/images/ksbmini.png
Co tu dużo mówić, fajna mapa z niebanalną fabułą.

Honorowe miejsce:
ZÅ‚oty Konflikt by Emilando
culturesnation.pl/downloads/images/miniaturka_3.png
Początek mapki jest super, pozwala fajnie zanurzyć się w fabule mapy. Ale niestety im dalej w las, tym gorzej. Mimo wszystko fajna rozgrywka.

Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki

StachuMMV
nie sądziłem że ktoś wstawi to łajno

Discord: jamilr_

Karl-levengaupt
1. Strażnicy Północy
culturesnation.pl/downloads/images/miniatura_4.png

Projekt zainspirowany klasyczną mapą z WnP "Cicho pada śnieg". Moim zdaniem ta mapa jest najbardziej klimatyczna, z ogółu map single player. Poziom trudności jest zdecydowanie atutem.

2. Czarne godziny
culturesnation.pl/downloads/images/scrren_2.png

Ciekawa fabuła. Mapa została w pamięci przez to że można było wcielić się w plemię saracenów.

3. Wielka Ucieczka
culturesnation.pl/downloads/images/remikss.png

Mapa która otworzyła dla mnie świat map użytkowników. Zobaczyłem filmiki na YT z rozgrywką na tej mapie i chciałem jej pobrać. Wtedy też po raz pierwszy odwiedziłem Culturesnation.pl.

4. DEM
culturesnation.pl/downloads/images/miniaturka.png

Funkcjonalnie ciekawa mapa. Zapamiętałem jej przez to że można było grać egipcjanami oraz przez to że na niej dużo się działo.

5. Mroczny Åšwiat

culturesnation.pl/downloads/images/the_dark_world.png

Ciekawa fabuła, ciągłe wędrówki między licznymi wyspami, niezwykłe zadania. Super mapa.

Przejdź do forum: