Zobacz temat

Drukuj temat
Ekonomia czy walka ?
Dzejkaci
Witam w tym oto poście chciałbym was się zapytać co wolicie ekonomie czy walkę czyli klasycznie . Pisać pod postem lub prywatnie . Dziękuje za uwagę . Pozdrawia 2Mroczny Przytakuje

RajTo
Zależy czy single czy multiplayer

Jeśli single to walka, a jezli multi to raczej ekonomia ;]

Neptun
Jedno sprowadza się do drugiego bo:
-robisz żywność żeby wyżywić ludzi i ARMIE
-zbierasz surowce żeby zbudować KOSZARY i produkować BRON
-bawisz się alchemią aby WOJSKO we "wspomagacze"
-przemysł włókienniczy opiera się na tworzeniu butów i ZBROI
-budujesz domy,rodzą się cywile i idą do koszar aby stać się ŻOŁNIERZAMI
Jak widzisz ekonomia sprowadza się do walki więc walka to i ekonomia i bitwa Pokazuje język

Dzejkaci
RajTo to bedzie Multi , neptum tak sie robi wszedzie nawet multi single samouczek kampania

RajTo
Dokładnie Neptun ;] To zależy od gracza, a nie od mapy czy pojdzie w ekonomie, czy w wojsko.

Jako mp ekonomie to radze zrobić duży ląd i pomniejsze wysepki.

Także przydałby się jakis przeciwnik do ro[CENZURA]ania i fajna mapa z dobrymi miejscami do osiedlania się xDRozwalony

ZbiRek
Gra się tak żeby wygrać, wojsko jest najważniejsze!

Moja agencja: https://mayam.pl
x1

floro1234
Ja jak gram na singlu to bardzo często bawię się w ekonomie ale bardzo rozbudowany ponieważ buduje wiele osad i mniejszych wiosek .

Oczywiście każda osada produkuje coś innego jedna produkuje np miody pitne druga meble jeszcze inna buty i zbroje materiałowe itp .

A wioski dostarczają surowców naturalnych takich jak drewno kamienie mąki zboża skóry.

i po moim małym królestwie kursuje wiele wozów handlowych by zaspokoić potrzeby każdego obywatel w mieście jak i na wsi .

no i oczywiście każdy obywatel ma domek czasami nawet i kupcy oraz niektórzy żołnierze którzy dostają zbroje płytowe i fajne imiona i stają się szlachcicami którzy władają daną prowincją Puszcza oczko

GrPusty
floro1234 nie wiem jakim cudem nawet udało ci się zrobić coś takiego Rozwalony Ja niestety tak nie potrafię, poza tym to jest wkurzające bo co chwilę ci wyskakuje po 5-6 na raz wiadomości że ten to ten [CENZURA]mto. Ja dużo pykam w starcrafta 2 to u mnie gra sprowadza się do zrobienia jednego wielkiego miasta, 100 żołnierzy którzy stacjonują obok 3 piekarni po dwóch piekarzy w każdej bo grubasy chcą wpierniczać co chwile. Ile żeś godzin spędził żeby zbudować Miasto połączone z wioskami, osadami. Masz nawet szlaki handlowe. Głównym problemem są surowce. No niby jest ich pełno na mapie. Ale tu mam wielkie pytanie do każdego bo nie wiem co robić: wydaje mi się że kamieniarza po jakimś czasie wypada zwolnić co? mam po 100 marm/ kam. blok w magazynie w głównej kwaterze też prawie stówka no to po co ma pracować dalej? to samo też z niektórymi zawodami.

Remik
GrPusty zgadzam się Puszcza oczko Nie ma co trzymać niektórych zawodów, bo jes to niekoniczne i nawet uprzykrza życie Lol

Maurycy
Ja sobie na zamówienie surowce robię jak potrzeba jest Uśmiecha się

Ares
Moim zdaniem wojsko bo jak ekonomia to wystarczy im 25 żołnierzy z płytówkom i bam nie ma wioski
x1

RajTo
krysti napisał(a):

Moim zdaniem wojsko bo jak ekonomia to wystarczy im 25 żołnierzy z płytówkom i bam nie ma wioski

Na najlatwiejszym ....

Jakby ktoś umiał zrobić dobrą mape, to na normalnym poziomie i 200 woja by nie starczyło ;]

Ares
No tak ale mi chodziło o mniejsze wioski np. z 7 budynkami

Arrownarrow
Czasami po przejściu misji to się wkurzam na reszte i całą krainę i sru: stosunki na wroga i falę robię Rozwalony Rozwalony JAK WIKING! A gdy stosunek nie działa-nie idzie stać się wrogiem to biore katapulty i jadę Rozwalony Pokazuje język Swoje robi też wyobraźnia Puszcza oczko Lol Ale: ta gra to w moim odczuciu: połączenie jakby Simsów z Settlersami i fajna jak jasna cholera! Mimo 2D a niech se bedzie co mi to pff... noce zarywałem aby misję przejść, wagary były bo... z reszta każdy chyba miał wy... Puszcza oczko także w grze można się wyżyć. Swoje triki mam Puszcza oczko ale to chyba powinien być sekret gracza jakie ma patenty na rozwój wgl na strategię Puszcza oczko "funexplore" chyba wszyscy znają Lol Rozwalony jedyny działający kod w sadze "Cultures" (funcolors to taki bajerek Uśmiecha się ) a na mapy to do "Bramki" tylko są Puszcza oczko nie używałem bo zpamiętać... a pod ręką ni ma choćby skrawka długopisu i patyka do pisania... Rozwalony Forum pomału sobie bd obczajał ale na gierce to się znam Uśmiecha się

Mam pytanko: po ściągnięciu "Wyprawy" i "Wondera" muzyczka mi się zacina, mimo że cracki wgrane (pliki podmienione po prostu) należycie. Bez muzyki sama gra działa jak złoto. Muzyczkę z gry zastępuje sobie rytmami GREGORIAN puszczoną w Playerze windowsowskim Puszcza oczko (prosto i fajnie) taki klimacik nie Puszcza oczko i aż ciarki można osiągnąć Lol
Macie też buga z potomkami? ("Wyprawa na północ"Puszcza oczko że jakieś ukryte limity są czy coś... dochodzi do... ale dzieci ni ma??? Co jest? Wielkie oczy W wiekach ciemnych inaczej się zabiezpieczano.... Rozwalony

Maurycy
Zabezpieczano ale nieskutecznie Uśmiecha się

Arrownarrow
Pas Cnoty-niehigieniczny. Kołyska Judasza-zbyt hardcore'owa... "Bocian"-katorga... "Iron Maiden"-to zespół Puszcza oczko

Phantom Lord Is Never Failed!!! Arrov is evil!

a tak to "So What"

Głównie oręż dalekosiężna. Te.... frondibole np. dać do Culturesa mmmm miód Puszcza oczko ale nie wiem jak to zrobić bo nie lubię komplikacji w życiu (sam nie lubię)
Co lubię: Prawdziwe maszyny czyli takie ze nawet są korby na wierzchu, para, sadza i dym z waszką zmieszany Uśmiecha się nie znam się na elektronice i tylko to że gram sobie w Bjarniego mi wystarczy. Z resztą plaga węży co to było? Czarna magia! Rozwalony Przez kogo i co? "Obłudę" i "Magazyn mód" Taktyka "Blitzkrieg" Kupiec: "Robin Hood" Jak sobie od czasu do czasu w to pogram to mogę się wyluzować jak chcę.... a reszta to wielkie.

Since 2006

RajTo
Arrownarrow napisał(a):

Pas Cnoty-niehigieniczny. Kołyska Judasza-zbyt hardcore'owa... "Bocian"-katorga... "Iron Maiden"-to zespół ;)

Że co, w morde jeża ?

Przejdź do forum: