Zobacz temat

Drukuj temat
Mapa...
Paczuch
Witajcie, od dłuższego czasu szukam mapy, która zdołała by pomieścić ponad 6 graczy w trybie jednoosobowym, w razie ostateczności - multiplayer pozostaje. W kategorii pobierania plików oraz map użytkowników nie znalazłem żadnej podobnej, jeżeli jak już co - maksimum 6, lecz to były mapy przygotowane przez twórców serii Cultures.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi oraz linki...

Saint
Obecnie na serwerze jest mapa o nazwie "Krwawa rzeka", może w nią grać 6 osób. Oczywiście mapa jest MP..

A więcej nie pamiętam. Raczej nie spotkałem mapy, która miała by więcej niż 6 graczy - nie licząc "Nawałnicy".

Nie mam internetu!

Proszak
Mam gdzies mapke 4 vs 4. Fakt nie jest doskonala, ale na singlu mozna grac. Jak chcesz jÄ… to mi napisz na pw

Dzejkaci
saint jeszcze mosty , jest nawet na 8 ale np nazwy i jeszcze chyba forteca ale to z wyprawy

Paczuch
Saint napisał(a):

Obecnie na serwerze jest mapa o nazwie "Krwawa rzeka", może w nią grać 6 osób. Oczywiście mapa jest MP..

A więcej nie pamiętam. Raczej nie spotkałem mapy, która miała by więcej niż 6 graczy - nie licząc "Nawałnicy".

Z tego co wiem "Krwawa rzeka" jest również przystosowana do trybu singleplayer, mój przyjacielu...

Tak się zastanawiam, czy nie spróbować utworzyć mapki na 10 graczy na SP, z opcjami dyplomatycznymi. Dosyć przyjemnie się gra w taką ilość przeciwników.

Jeszcze mogę wspomnieć iż chciałem utworzyć mapę Europy (w DAT), w większej powierzchni niż dotychczasowe 500x500, lecz to się nie udało, gdyż nie wiedziałem jak tą "zaporę złamać".

Remik
Muszę cię zmartwić, alę nie można robic tak wielkich map nawet w niektorych interialach (podobno jest kilka wersji)

Paczuch
ReMiK napisał(a):

Muszę cię zmartwić, alę nie można robic tak wielkich map nawet w niektorych interialach (podobno jest kilka wersji)

Hmm... a tak zwane "mapy w mapach" (jak np. w kampanii) czyli przejścia przez groty do poszczególnych lokacji? Czy to ma jakieś ograniczenia? Bo można również tak to podzielić (np. Europa Wschodnia, Południowa, Skandynawia itd.) z trwałymi przejściami.

Proszak
Teoretycznie mozna, ale zeby moc zmieniac lokacje dowolnie wymagaloby to mase pracy przy skryptach.

Paczuch
Racja, lecz czy znajdę to i owo w poradnikach na tym forum dotyczących konwertowania map w DAT? Mógłbym coś przy tym pokombinować...

Proszak
Jest taka zakładka "Poradniki i tutoriale" Pokazuje język

Przejdź do forum: