Zobacz temat

Drukuj temat
Błędy w mapie dat
Joz
Zrobiłem mape dat, wszystko jak w poradnikach (mapa 100x100 bo testuje dat Puszcza oczko ) Wszystko sprawdzam porównując z mapą "wielkie sprzątanie" i jest OK. No i wlączam culturesa, włączam moją mapkę i nie ma żadnych budynków, wojska i w ogóle to nie widać mapy bo jest czarne (nic nie odkryte) i mam pauze wciśniętą. Jak wyłącze pauze to cultures mi się wyłącza. Nie wiem dlaczego tak jest, nawed nie pisze co to za błąd.

W mapie wszystko sam robiłem nawed sprawdzałem 2 razy (tylko pliku mission nie robiłem sam, minowicie skopiowalem cele z mapy "kraina tysiąca jezior" gdzie gramy nieskączoność czasu).

Ni wiem co to za bug please help me ;c !!!

evo
1. Sprawdź czy w pliku map.cfg masz odpowiednie rozmiary mapy. Połowa wielkości mapy.
2. W pliku staticobjects możesz mieć niedozwolone komendy, gdzieś błąd w kodowaniu.

Web
Brainy
Sprawdź to co napisał evo pod jedynką. Pamiętaj, że rozmiary mapy w tym pliku muszą być zmnijszone o 50%.

Sami wiecie, że Brainy wie najlepiej.

Joz
sprawdzałem map.cfg i jest połowa rozmiarów i nadal jest błąd. Potem przestudiowałem cały staticobjects 3 razy.... wszystko (moim zdaniem ) jest ok.

Proszak
Przeslij mi na pw folder to sprawdze

evo
Wrzuć zawartość wszystkich plików tu w poście tylko że użyj [code] to też postaram się pomóc.

Web
Przejdź do forum: