Zobacz temat

Drukuj temat
Plik DLL
mrlimonka
Pomocy zamieniłem pliki DLL na całym komputerze w otwórz przez paint
jak to cofnąć ? nie mam nawet w właściwościach cofnij w poprzednią wersje
mam nadzieje, że pomożecie bo z tego co widziałem robicie coś przy takich plikach.

evo
Na pewno pliki DLL, a nie DAT ? Tymi pierwszymi my siÄ™ nie zajmujemy , ale jak coÅ› ci pomogÄ™, napisz jaki masz system operacyjny.

Web
mrlimonka
windows 7 i dll

evo
Musisz znaleźć takie coś jak "Typy Plików" lub "Rozszerzenia".
W xp jest to w "Narzędzia" -> "Opcje Folderów" -> "Typy Plików", tam szukasz rozszerzenia Dll i masz dwie opcje:
Zmieniasz Program przez który ma być otwierany plik lub
Usuwasz z stamtąd to rozszerzenie, wtedy nie będzie otwierany przez żaden program (Normalne ustawienie w Windows - Dll nie ma przypisanego programu).

A i jeszcze jedno pytanie, co to ma za znaczenie przez jaki program masz ustawione otwieranie plików dll jak możesz zawsze zrobić "otwórz za pomocą" ? A plików dll i tak nie otworzysz bo to są biblioteki systemowe, potrzeba do tego odpowiedniego programu.

Web
Remik
Up Dobrze mówi, wódki mu dać!

mrlimonka
Chodzi mi oto iż, system windows exsplower dobrze nie działa zacina się np. wchodzę na kompa klawiatura nie działa myszka nie działa (nic nie mogę kliknąć) klikam flagę (to jedno dało się otworzyć) klikam zamknij system i po 2 sekundach wysyła mi wiadomość error i dopiero normalnie funkcjonuje 2 razy mi się to zdarzyło oczywiście komp się wyłącza ale za drugim razem jest już dobrze.
Ale długie zdanie bez przecinków Taa

mrlimonka
A zapomniałem dodać te pliki mi do niczego potrzebne po prostu system odwala różne błędy Pokazuje język

evo
To nie wina tych plików, po prostu masz kompa zawalonego i instalowałeś coś co obciąża kompa. Niestety z tego miejsca nie zaradzę ci co ci tworzy te problemy. Najlepiej zainstaluje sobie Advence System Care i wyczyść kompa. Możesz też spróbować CCleaner'em. Na dysku systemowym powinno być co najmiej 5 GB wolnych żeby komp w miarę działał. To tyle z mojej strony. A co do błędów to pewnie masz coś zainstalowane co robi ci te błędy , byś musiał komunikat błędu podać.

Web
Przejdź do forum: