Zobacz temat
Skutki grania w Cultures
|
|
Proszak |
Dodany dnia 19-09-2013 19:48
|
Główny administrator Punktów: 4948 Postów: 1488 Data rejestracji: 17.09.12 |
Siemka Dzisiaj na matmie rozwiązywaliśmy zadanie, które polegało na obliczeniu ilości mąki wyprodukowanej w młynie w jakimś tam czasie .....blablabla..... I pyatnie: Ile ton mąki mąki wyprodukuje młyn w ciągu któregoś tam miesiąca. Moja pierwsza myśl: "zależy na jakim poziomie trudności grają...." Wiem że to głupie, ale zastanawiam się jak bardzo absurdalne mogą być skutki grania w cultures. Na poprzedniej stronie istniała już taka zabawa, gdzie każdy dopisywał śmieszne sytuacje z tym związane. Oczywiście większość wpisów była wręcz nierealna i o to chodzi, żeby wymyśleć coś głupiego i zabawnego. To może ja zacznę, potem każdy dopisze swoje (niektóre z nich pozwoliłem sobie zaimportować z poprzedniej strony, te co spamiętałem) - Nie przejdziesz przez most, jeżeli pod nim jest woda - Gdy widzisz dużą osób w jednym miejscu boisz się, ze się zbugują. - Nie boisz się niedźwiedzi, bo przecież nie zaatakują cię jeśli ich nie dotkniesz - Widząc tonącego człowieka nie jesteś w stanie mu pomóc, bo przecież najpierw musisz wybudować statek. - Idąc na ryby zabierasz ze sobą wiklinowe kosze - Karmisz swoje dzieci ciastkami, bo chleb jest mniej pożywny - Wkładając wiadro na głowę udajesz franka - Gdy widzisz araba ubranego na czerwono próbujesz go zabić - Umierając z głodu na pustyni nie zabijesz przechodzącego wielbłąda, bo i tak nic z niego nie dropi - Mając solidny kilof jesteś w stanie w ciągu kilku dni zrównać Himalaje z ziemią - Umawiając się z dziewczyną zastanawiasz się ile cywilów jest w stanie spłodzić To narazie tyle Zapraszam do zabawy |
|
|
ZbiRek |
Dodany dnia 19-09-2013 20:06
|
Główny administrator Punktów: 2740 Postów: 1562 Data rejestracji: 17.09.12 |
- Niosąc drewno boisz się, że odpadnie Ci głowa. - Wchodząc na pagórek gubisz się i umierasz z głodu. - Będąc w lesie nigdy nie zgłodniejesz... przecież cały rok są tam jagody. - Jeżeli nie widzisz drogowskazów, a wokoło nie ma jagód - zginiesz. - Jeśli jesz obiad na talerzu najesz się do syta. - Nie produkujesz sprzętów wojennych? Nie musisz być wierzący! - Kiedy zabiłeś kogoś na ulicy jego ciało będzie tam tkwiło już na zawsze. - Chodząc na msze w Niedziele mam 2500 hp więcej! Moja agencja: https://mayam.pl
|
|
|
Mateo22 |
Dodany dnia 19-09-2013 20:28
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1416 Postów: 1100 Data rejestracji: 08.03.13 |
A oto moje wymyślone przypadki : - Po prostej drodze do domu nie pójdziesz bo jest daleko, a zwiadowca nie postawił drogowskazów. - Zabierasz do lasu drewniany mieczyk i polujesz na wilki, wilkołaki, wężołaki. - Próbujesz ważyć miód pitny, aby można było spożyć dwa łyki, by nie głodować. - Postanawiasz wypowiedzieć wojnę jakiejś grupie w okolicy - Budujesz wózek ręczny, aby kupiec mógł przewozić towary z magazynu do magazynu. - Widząc żołnierza lub kupca myślisz "Biedak nie może mieć dzieci i żony". Mam nadzieję, że ktoś się uśmiał ;) |
|
|
Brainy |
Dodany dnia 19-09-2013 21:24
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1280 Postów: 132 Data rejestracji: 17.09.12 |
- podczas spaceru do lasu zabierasz mnóstwo koszy, bo przecież każdy grzyb należy umieścić w innym - po spacerze produkujesz napoje (także lecznicze) ze znalezionych muchomorów - nawet żyjąc w pojedynkę na odizolowanej od świata wyspie jesteś w stanie zakupić "tajne składniki" poprzez wrzucenie monet do kociołka (już mniej absurdalne byłoby, gdyby druidzi robili z nich nakrętki do słoików) - po otwarciu w twojej okolicy nowej piekarni, tylko wyczekujesz aż twoje sąsiadki zaczną ubierać się w pieczywo (no bo serio, zauważyliście, ze kobiety zmieniają kolor ciuchów kiedy przestają korzystać z samych ryb? To zupełnie tak, jakby ubierały się w chleb ) - na szkolne zawody w bieganiu wszyscy jednogłośnie wybierają najgrubszego towarzysza - chcąc uzyskać wełnę z owiec musisz koniecznie ją ubić - w dni wolne od pracy wszystkim automatycznie spada zadowolenie, bo przecież nie ma co robić - nawet najlepiej wyszkolony myśliwy nie ma najmniejszych szans w walce z kobietą, która całe życie spędza zajmując się domem - podczas wojny możesz spokojnie chować się w wysokich wieżach, ich zburzenie automatycznie przeniesie cię bez szwanku do podstawy budynku - w taczce możesz przewozić jedynie 10 złotych monet, bo inaczej mogłaby się zarwać - kiedy twój sąsiad postanawia hodować bydło możesz łatwo zniszczyć interes jego życia podkradając się do jego stada z czapką skauta Sami wiecie, że Brainy wie najlepiej.
|
|
|
Proszak |
Dodany dnia 19-04-2014 13:42
|
Odświeżam |
|
|
RajTo |
Dodany dnia 19-04-2014 14:00
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 2 Punktów: 4438 Postów: 2517 Data rejestracji: 12.05.13 |
Kiedyś Górki stworzył taki temat Ja niestety nie mam do tego glowy więc nic nie wymysle ;\ |
|
|
Kakus97 |
Dodany dnia 19-04-2014 14:07
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 359 Postów: 183 Data rejestracji: 16.01.14 |
ja tak samo : |
|
|
Proszak |
Dodany dnia 19-04-2014 14:30
|
Ruszcie głową, liczyć do 10000 to każdy umie |
|
|
Qekuss |
Dodany dnia 19-04-2014 14:42
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1037 Postów: 453 Data rejestracji: 23.05.13 |
Znalazłeś naszyjnik teraz już nie będziesz głodny ! Na długą wyprawe wystarczy ci butelka miodu pitnego Masz 10 lat więc za rok już będziesz dorosły |
|
|
SanTiago |
Dodany dnia 19-04-2014 16:10
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 3195 Postów: 809 Data rejestracji: 19.12.13 |
-Stałeś się bohaterem:myślisz,że nie musisz jeść,pić ani spać -boisz się,że wilki cię będą atakować w zasięgu wzroku -Jak widzisz dwóch ludzi przy bramie czy coś to myślisz że zarządają trybutu To ja, Cesarz, jakby ktoś nie wiedział
Gdzie jeszcze można mnie znaleźć? Youtube https://www.youtu...AKuS4lOBWA TheModders http://themodders...le;u=14807 World of Players http://forum.worl...52-Germano Forum Soulfire http://soulfire.w...user=15991 Bractwo Spolszczenia http://bractwospo...mp;uid=250 Forum TaleWorlds https://forums.ta...on=profile Jak chcesz mnie dodać na Steamie, śmiało: https://steamcomm...055085219/ |
|
|
Maurycy |
Dodany dnia 15-07-2014 16:41
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 671 Postów: 337 Data rejestracji: 15.07.14 |
-Mam z tą kobietą wspólną matkę, ożenię się z nią -Patrzcie dziewczyny, leży tam jedno jedzenie, chodźmy tam w dziesiątkę -Prosto na północ leży mój dom. Pójdę skrótem przez wilczy las na zachodzie, później na południe przez bagna, na zachód pustynią i w końcu pójdę na północ bo gonią mnie wilki, węże i saracenii -Bjarni- zostało mi tylko 100hp na 5000, a tam jest stado rozwścieczonych wilkołaków... dam radę |
|
|
Joz |
Dodany dnia 16-07-2014 01:00
|
Główny administrator Punktów: 5971 Postów: 1318 Data rejestracji: 04.05.13 |
- Próbujesz wybudować dom z 1 snopka pszenicy i 2 belek drewna - Stukasz młotkiem w powietrze i oczekujesz, że z pod ziemi zacznie wychodzić budynek - Do produkcji dachówki używasz belki drzewa - Kiedy widzisz skrzynkę, myślisz, że może być w niej katapulta - Wolisz bić się z kolegą koło kościoła, bo wtedy masz więcej hp - Do wybicia monety potrzebujesz budynku, wielkości kilku domów i do tego wieżyczka - Nie martw się! Jesteś dzieckiem - nie musisz jeść ani spać i nikt cię nie może zabić - Zgubiłeś się? Wystarczy, że założysz brązową czapeczkę i już będziesz znał drogę do domu. Przy okazji wytęży ci się wzrok. - Gasisz pożar w domu stukając w niego młotkiem. Edytowane przez Joz dnia 16-07-2014 01:13 Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Ingvar |
Dodany dnia 16-07-2014 03:21
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 458 Postów: 282 Data rejestracji: 17.09.12 |
-używając drewnianych narzędzi i posiadając zerowe doświadczenie wyprodukujesz 1,2 zamiast 1 butelki miodu -kobieta wychodzi za cywila, cywil zostaje żołnierzem, idzie na wojnę, kobieta chce mieć dziecko, żołnierz przerywa walkę i wraca -miej statek wypełniony łucznikami, ignoruj nieprzyjacielski atak z lądu -piekarz nie nadąża z produkcją chleba, wszyscy głodują, zburz dom wypełniony jedzeniem, wszyscy najedzeni -mincerz wybija 1 monetę, w ręku trzyma 5 (tak samo z dachówkami u garncarza) -podpal i zburz budynek bijąc w niego pięściami -zabij jakiekolwiek zwierzę jednym ciosem/strzałem, kura jest wyjątkiem od reguły -brakło prądu w domu i jest ciemno? idź do lasu, nazbieraj grzybów i ugotuj, masz cały garnek łatwopalnej oliwy! -idziesz do lasu BEZ niczego, stań się drwalem i zacznij rąbać drewno siekierą, która sama pojawia Ci się w rękach -wodę do użytku znajdziesz jedynie w studni -zanieś kilka cegieł i kamieni murarzowi, niech ci rozbuduje dom o 1 piętro -nie musisz zakładać butów kiedy gdzieś wychodzisz. przecież droga automatycznie zwiększy prędkość twojego ruchu! -śpij na śniegu, przecież potrzebujesz tylko jedzenia, snu i rozmowy! -zawrzyj związek małżeński z ledwo poznaną osobą CAŁUJĄC JĄ -skoś zboże w kilka sekund, zostań zielarzem, koś zielsko całą wieczność -idź do szkoły jedynie gdy będziesz dorosły -niemowlę idzie na statek, zostaje kapitanem -chcesz przeżyć lawinę kamieni? załóż zbroję płytową! -wykuj narzędzia do produkcji innych narzędzi GOŁYMI RĘKAMI -chcesz mieć dziecko? zafunduj sobie i partnerowi/partnerce trochę jedzenia, o, bocian już leci... -idź do kościoła i pomódl się o zwiększenie współczynników -przewróć płot sąsiadowi strzelając do niego z łuku -wsadź do taczki 10 butelek miodu, nie zmieścisz już garści zboża -miej przy sobie 4 butelki miodu, wypij wszystko, nadal jesteś trzeźwy -weź kamień i młotek, uderz nimi w powietrzu, właśnie stworzyłeś kawałek drogi |
|
|
Ares |
Dodany dnia 10-08-2014 12:45
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 4068 Postów: 1054 Data rejestracji: 28.03.13 |
Przynosisz Hitlerowi trybut (10 gliny) z nadziejom że będziecie do siebie neutralni Zrób Katapultę z 10 kawałków drewna Zboże urośnie ci w kilanaście sekund Bocian przyleci ci z dzieckiem Nie musisz pić wystarczy że będziesz jadł |
|
|
Joz |
Dodany dnia 06-01-2015 01:25
|
- Spacer po lesie. Patrz znalazłeś złoto, pochwal się swojej wiosce, ale najpierw wybuduj taczki, bo przecież nie możesz wziąść do rąk. - Po zagraniu w culturesa mogę oświadczyć, że wikingowie to bardzo pracowity naród, ciągle coś chcą robić, a jak się nudzą to nawet narzekają. - Nie umiesz biegać, nawet jak ktoś idzie z mieczem, albo głodujesz i tak będziesz szedł. - W szkole uczą się tylko dorośli. - Nawet jak zgniecie cię potężny pocisk z katapulty to po śmierci i tak możesz wypić potke. - Kiedy biją dzwony w kościele uciekasz szybko do niego, ponieważ myślisz że wróg cię zaatakował. - Ilość strzał wbitych w twoje ciało po których umrzesz zależy od wielkości łuku - Jedyne choroby na które zdaża ci się zachorować to głód i zmęczenie. - Weż młotek i walnij w powietrze. Oto drogowskaz. Nie zapomnij jeszcze wcześniej włożyć brązową czapeczkę. - Poczekaj nie jedź na wojnę do afganistanu! Zapisz życie, bo możesz umrzeć. Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
RajTo |
Dodany dnia 06-01-2015 14:36
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 2 Punktów: 4438 Postów: 2517 Data rejestracji: 12.05.13 |
Jozenkow napisał(a): - Spacer po lesie. Patrz znalazłeś złoto, pochwal się swojej wiosce, ale najpierw wybuduj taczki, bo przecież nie możesz wziąść do rąk. - Po zagraniu w culturesa mogę oświadczyć, że wikingowie to bardzo pracowity naród, ciągle coś chcą robić, a jak się nudzą to nawet narzekają. - Nie umiesz biegać, nawet jak ktoś idzie z mieczem, albo głodujesz i tak będziesz szedł. - W szkole uczą się tylko dorośli. - Nawet jak zgniecie cię potężny pocisk z katapulty to po śmierci i tak możesz wypić potke. - Kiedy biją dzwony w kościele uciekasz szybko do niego, ponieważ myślisz że wróg cię zaatakował. - Ilość strzał wbitych w twoje ciało po których umrzesz zależy od wielkości łuku - Jedyne choroby na które zdaża ci się zachorować to głód i zmęczenie. - Weż młotek i walnij w powietrze. Oto drogowskaz. Nie zapomnij jeszcze wcześniej włożyć brązową czapeczkę. - Poczekaj nie jedź na wojnę do afganistanu! Zapisz życie, bo możesz umrzeć. 3/4 tych są bez sensu |
|
|
Joz |
Dodany dnia 06-01-2015 20:58
|
RajTo napisał(a): Jozenkow napisał(a): - Spacer po lesie. Patrz znalazłeś złoto, pochwal się swojej wiosce, ale najpierw wybuduj taczki, bo przecież nie możesz wziąść do rąk. - Po zagraniu w culturesa mogę oświadczyć, że wikingowie to bardzo pracowity naród, ciągle coś chcą robić, a jak się nudzą to nawet narzekają. - Nie umiesz biegać, nawet jak ktoś idzie z mieczem, albo głodujesz i tak będziesz szedł. - W szkole uczą się tylko dorośli. - Nawet jak zgniecie cię potężny pocisk z katapulty to po śmierci i tak możesz wypić potke. - Kiedy biją dzwony w kościele uciekasz szybko do niego, ponieważ myślisz że wróg cię zaatakował. - Ilość strzał wbitych w twoje ciało po których umrzesz zależy od wielkości łuku - Jedyne choroby na które zdaża ci się zachorować to głód i zmęczenie. - Weż młotek i walnij w powietrze. Oto drogowskaz. Nie zapomnij jeszcze wcześniej włożyć brązową czapeczkę. - Poczekaj nie jedź na wojnę do afganistanu! Zapisz życie, bo możesz umrzeć. 3/4 tych są bez sensu :( Nie, dlaczego? Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Joz |
Dodany dnia 06-01-2015 23:07
|
No może masz trochę rację Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Maurycy |
Dodany dnia 10-01-2015 03:01
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 671 Postów: 337 Data rejestracji: 15.07.14 |
-Jesteś bohaterem w swojej wiosce? Nie musisz jeść, pić, spać, rozmawiać - Skarbie podasz mi te narzędzia co leżą obok? -Wybacz kochany, jestem kobietą i nie mogę nosić nic poza naczyniami, meblami, olejem i jedzeniem |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 10-01-2015 14:13
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1441 Postów: 679 Data rejestracji: 28.09.14 |
Jest zima, chce mi się spać a jest daleko od domu...więc legnę sobie n śniegu i utnę komara. Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
I ją zawija w złociste pierścienie Słońce i cebula podobne do siebie. Bo cebula ziemskim słońca jest wcieleniem Jam jest cebula, jam słońce z ziemi zrodzone Zapłaczcie gdy Me kręgi będą obnażone. |
|
Przejdź do forum: |