Zobacz temat

Drukuj temat
modyfikacja albo nowa gra
Dzarsen55555
Witam w tym poście chciałbym zaproponować troche ambitny a zarazem szalony pomysł....Remik który zna sie na modach itd Puszcza oczko
i nw moze ktos jeszcze z was..czy jesteście w stanie zrobic takiego moda do gry cultures 3 albo 4 ....który wygląda tak:
1 do gry zostaną dodane nowe budynki (np. warsztat gdzie będą robione strzały albo rynek) farmy,kamienne mury i wiele więcej...
2 nowe przedmioty np że łucznicy nie mają tyle strzał ile chcą tylko ze muszą wziąć je z warsztatu gdzie będą produkowane
mozna tez dodać np marchewki,dynie,ziemniaki itd nw można jeszcze dodać oszczepy
3 chciałbym żeby było drzewko technologi taki jak np w ciywilizacji... ze trzeba robić badania w odpowiednim budynku a nie tak jak jest czyli ze wszystko juz odkryte...
4 tryb dnia i nocy co za tym idzie ze mozna też budować latarnie
5 nowe minerały nw np kwarc do budowli...węgiel do latarni albo palących sie strzał,smoła do obrony grodów albo robienia prowizorycznych koktajli-młotowa...
6trochę większe mapy
7 kopalnie np ze kopalnia węgla, złota itd..i geologów jako nową klase oni będą odkrywać złoża ..
można jeszcze duzo duzo innych rzeczy dodać ...wiem ze plan jest bardzoo ambitny i nie łatwy zle to da naprawdę duzo frajdy i zabawy a za tym jeszcze dużo więcej godzin gry Puszcza oczko
pozdrawiam Uśmiecha się

Maurycy
Może być problem z ów modyfikacją gdyż jak to Remik lub Proszak mówił, są ograniczenia spowodowane silnikiem gry. Co do nowych budynków to jest chyba możliwe, zwłaszcza dla innych nacji, ale co do wielkości map... no nie wiem. Mimo że to trudne, ale byłoby łatwiej nową grę zrobić

Neptun
Teorytycznie to wszystko jest możliwe,ale praktycznie,nikt się za to nie weźmie

AdamWladam
Neptunie krulu muż i łoceanuf:
Dokładnie

Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
I ją zawija w złociste pierścienie
Słońce i cebula podobne do siebie.
Bo cebula ziemskim słońca jest wcieleniem

Jam jest cebula, jam słońce z ziemi zrodzone
Zapłaczcie gdy Me kręgi będą obnażone.
x1

Maurycy
Ja mogę wziąć się za grafikę, ba nawet za animację, ale sam się nie wezmę za to

Remik
Z tą grą nic spektakularnego nie zrobimy, nie mamy takich możliwości niestety... No chyba, że ktoś umie w asemblerze działać jednak to bardzo trudna sztuka i czasochłonna... Więc raczej trzeba by było stworzyć nową grę. Jednak do czegoś takiego potrzeba całego teamu. Od grafików, przez scenarzystów, do programistów i testerów... Plus oczywiście mnóstwo godzin pracy... Więc nie sądzę aby znalazło się tyle osób do działania w tym temacie... Tym bardziej, że ta gra nie ma jakiejś dużej społeczności, która by oczekiwała i wspierała taki projekt.

Joz
A co z prawami autorskimi? Nie można o tym zapominać. Kiedyś był już taki temat na forum, nie pamiętam co się tam ustaliło, ale wiem, że Brainy ma dobrą znajomą Pokazuje język

Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki

Falander
Kiedyś marzyłem, żeby zagrać inną nacją. Dziś jest to możliwe 🙆. Pomarzyć dobra rzecz dobra 👍

Neptun
Nie ma to jak stawiać wysoko poprzeczkę Lol
Ja kiedyś bardzo chciałem grac smokami.
I ta radość przy ponure przebudzenie Pokazuje język

AdamWladam
Porzeczka jednak może się okazać za wysoko postawiona, póki co powinniśmy się zająć udoskonalaniem frank moda lub tworzeniem małych modyfikacji

Neptun
Jak już wcześniej napisałem:
Nikt się za to nie weźmie
x1

Maurycy
Gdyby Remik trochę mnie wtajemniczył w świat modowania mógłbym wziąć się za saracen moda

Remik
Przegladaj pliki frankmoda i dedukuj Uśmiecha się Tam już większość pracy jest zrobione, mnie też nikt tego nie nauczył Uśmiecha się

AdamWladam
Neptunie krulu muż i łoceanuff:
Wiem to.

RajTo
(ALT+V)

Jak coś to w Frank Modzie można ustawić do grania nacje Saracenów (nie tylko), lecz posiadają one tylko swoje budynki, lecz w plikach da się im wstawiać budynki i zmieniać też tekstury i jest to łatwe ;D Ja tylko mam problem bo nie udaje mi się wstawić kamieniarza saracenom Płacze

Remik
Najlepsze jest to ze ja mam prawie skonczony saracen mod, tylko nie moge sie zebrac do jego dokonczenia Rozwalony W sensie zeby byly surowce dobrze ustawione i drzewko technologiczne Uśmiecha się

AdamWladam
Ach to lenistwo...

Dzarsen55555
wiem ze projekt ambitny ale chyba kazdy by chciał pograc w taką gre cn?

Remik
Kazdy by chcial pograc ale malo kto umie zdzialac cos w tej kwestii

Dzarsen55555
a moze spróbujesz podjąć sie tej pracy remik?

Przejdź do forum: