Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Culturesnation Mod
|
|
Steiner |
Dodany dnia 22-01-2020 13:58
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 273 Postów: 81 Data rejestracji: 23.09.15 |
Skoro to połączenie wszystkich modów z nacjami to jak wybrać inne nacje na singlu czy multi? ![]() |
|
|
Mikulus |
Dodany dnia 23-01-2020 18:22
|
![]() Główny administrator ![]() Punktów: 952 Postów: 467 Data rejestracji: 30.07.16 |
Musisz w plikach mapy zmienić nację przyporządkowaną do gracza. Tutaj masz poradnik jak to zrobić: http://www.cultur....nacja.pdf Bo oto ciemność okrywa ziemię i gesty mrok spowija ludy, a ponad tobą jaśnieje Pan, i Jego chwała jawi się nad tobą.
|
|
|
Steiner |
Dodany dnia 23-01-2020 20:10
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 273 Postów: 81 Data rejestracji: 23.09.15 |
Dzięki, sprawdzę sobie w najbliższym czasie |
|
|
Steiner |
Dodany dnia 23-01-2020 23:11
|
Działa chyba wszystko poprawnie. Tylko jak grałem sarecenami 2 wersje tych samych budynków mi się pojawiły w liście (młyn, mur obronny). Do tego może z połowę budynków wikingów mam jako alternatywę, pomimo że mam już te same w wersji saracenów. Może przy innych modach tego nie będzie |
|
|
Joz |
Dodany dnia 24-01-2020 17:56
|
![]() Główny administrator Punktów: 5971 Postów: 1318 Data rejestracji: 04.05.13 |
wina mapy, prawdopodobnie wziałeś mape na której grało się inną nacją niż wikingami, a żeby to działało na podstawce trzeba dodac skrypty ktore odblokowuja ci budynki. można się tego pozbyć ale to chyba nie problem i powinienes sie cieszyc ze masz alternatywe Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Steiner |
Dodany dnia 24-01-2020 21:27
|
Spróbowałem to na mapie "Ciężka współpraca", gdzie są sami wikingowie. |
|
|
Joz |
Dodany dnia 19-03-2020 18:40
|
![]() Główny administrator Punktów: 5971 Postów: 1318 Data rejestracji: 04.05.13 |
wersja 1.1: - zwiekszony lekko dmg broni do budynków i dmg katapult, aktualna tabelka: ![]() - zwiekszona pojemnosc magazynu 1 - zwiekszony koszt budowy wież 1 i wież 2 - zmniejszony zasięg katapult o 1/3 - drugi statek naprawiony i nie wywala bugów, ale kosztem tego że ładowność ludzi ma taką samą jak drakkar, ale może pomieścić aż 200 towarów ![]() - drakkar może zabrać 2 wehikuły na siebie (wcześniej był 1) czyli ogólnie drakkar to statek bojowy na ktory zabierzesz mniej towarów ale dwie katapulty a Karvi to statek do kolonizacji - dodałem dużo nowych map których nawet nie chce mi sie wymieniać Link ten sam, w downloadzie już podmieniony przez mikulusa Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Waszkelod |
Dodany dnia 27-03-2020 14:37
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 5 Postów: 5 Data rejestracji: 30.06.17 |
Wkońcu aktualizacja <3! gram już w tego moda non stop przez miesiąc! I to prawda katapulty miały zadurzy zasięg :/ Jeszcze 1 minisem jest to że nasza grupa na steam umiera? Chyba tylko ja chcę grać multi ![]() Pochwalony...
![]() |
|
|
Mikulus |
Dodany dnia 27-03-2020 14:58
|
![]() Główny administrator ![]() Punktów: 952 Postów: 467 Data rejestracji: 30.07.16 |
Waszkelod napisał(a): [...] Jeszcze 1 minisem jest to że nasza grupa na steam umiera? Chyba tylko ja chcę grać multi ![]() To prawda, grupa na Steam od dawna nie żyje. Jednak jest za to relatywnie duża aktywność na naszym serwerze na discordzie.: https://discordap...te/MYtDK2C Obecnie dość łatwo jest tam znaleźć chętnych do gry multiplayer. Bo oto ciemność okrywa ziemię i gesty mrok spowija ludy, a ponad tobą jaśnieje Pan, i Jego chwała jawi się nad tobą.
|
|
|
Steiner |
Dodany dnia 27-03-2020 15:10
|
Najłatwiej na discordzie znaleźć ludzi. |
|
|
Wpierdolo |
Dodany dnia 09-08-2020 16:19
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 11 Postów: 3 Data rejestracji: 01.08.20 |
Cześć pobrałem moda i mam pewien problem. Nie wyświetlają mi się kampanie, w menu w miejscu gdzie powinny być kampanie gra wyświetla tylko puste ikony można to jakoś naprawić? |
|
|
Rumu |
Dodany dnia 10-08-2020 11:42
|
![]() Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 2034 Postów: 557 Data rejestracji: 16.12.16 |
wszystkie kampanie zostały usuniętę specjalnie |
|
|
Joz |
Dodany dnia 10-08-2020 11:54
|
największą zmianą moda jest zwiekszona wytrzymałość budynków, przez to niektóre osady wroga z kampanii mogłyby być niemożliwe do podbicia, zdecydowalem sie je usunąć, sam moda posiada 1 kampanie saracenów, i pare mini kampani 2 mapowych, np kraina starych bohaterów Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Wpierdolo |
Dodany dnia 24-08-2020 13:13
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 11 Postów: 3 Data rejestracji: 01.08.20 |
Ok rozumiem myślałem, że zniknęła mi część contentu ze względu na te puste sloty, mam jeszcze pytanie od nośnie nowych zawodów takich jak: błazen, rybak morski oraz kupiec morski jak one działają? |
|
|
Joz |
Dodany dnia 27-08-2020 10:59
|
Błazen chodzi po robotnikach i uzupełnia im potrzeby społeczne, rybak morski i kupiec morski nie działają, są w grze przez próbę dodania ich do gry. Rybak chyba miał łowić ryby na statku a kupiec umożliwiać handel z botem na wyspie Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Chidoo |
Dodany dnia 18-09-2020 22:26
|
![]() Użytkownik ![]() Ostrzeżeń: 0 Punktów: 36 Postów: 6 Data rejestracji: 16.08.15 |
Jozenkow napisał(a): Błazen chodzi po robotnikach i uzupełnia im potrzeby społeczne, rybak morski i kupiec morski nie działają, są w grze przez próbę dodania ich do gry. Rybak chyba miał łowić ryby na statku a kupiec umożliwiać handel z botem na wyspie Więc nie dałoby rady ich jednak spatchować aby działały? Trochę to głupie dla mnie że trzeba było wszystko ręcznie robić związanego z handlem. W sensie: zbuduj magazyn na wyspie bota, daj tam kupca, przenoś towary ręcznie statkiem - nosz kurła nie wyczymam zara. Dlatego dobrze by było to zautomatyzować, ale jak sądzę ciężko to osiągnąć ![]() ![]() Lubię grać w gry m.in. Wiedźmina pierwszego, Total Wary, Asasyny, Gothica 2, GTA itp.
|
|
|
Joz |
Dodany dnia 20-09-2020 14:26
|
Nom, nie da sie Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
|
Joz |
Dodany dnia 05-10-2020 16:47
|
Wersja 1.2: link: culturesnation.pl...ile_id=344 - Nowa tabelka broni: ![]() dużą zmianą jest rozróżnienie tuniki i skórzanej zbroi, teraz już nie są swoją kopią, każda działa lepiej i gorzej na coś innego. Poza tym osłabienie zbroi płytowej, lekkie wzmocnienie kolczugi. - Osłabienie katapult. Poza zmniejszonymi obrażeniami zmniejszony zasięg ataku i zwiększony zasięg minimalny, teraz jak zaatakujesz katapulte wojownikami i podejdziesz wystarczająco blisko to nie będzie ona w stanie cie atakować. - Zwiększony zasięg długiego łuku, nieznacznie bo o 2 jednostki tylko. - Zmniejszone obrażenia i zdrowie wież obronnych. Zwiększony ich koszt budowy. - Zmniejszony koszt budowy muru obronnego o 50%. Teraz kosztuje on 2 kamienie i 1 kamienny blok. - Dodano Dom 5 dla saracenów. - Nowe mapy, w tym zupełnie nowa mapka dla egipcjan "Błękitny Nurt" mojego autorstwa. - tłumaczenie moda na jezyk angielski, będzie to osobna aplikacja w downloadzie, w tym linku wyzej jej nie ma, przetłumaczyłem dużo najwazniejszych map multiplayer i kilka map singleplayer. Zażalenia co do nazewnictwa składajcie na pw na discordzie to w 1.3 to zmienie xd. Edytowane przez Joz dnia 05-10-2020 18:39 Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki
|
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |