Zobacz temat
Jakiej nacji NIE lubisz najbardziej
|
|
Ares |
Dodany dnia 10-08-2014 13:02
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 4068 Postów: 1054 Data rejestracji: 28.03.13 |
Ja nie lubię za bardzo Franków ich ludzie są tacy dziwni a ich budynki to jakieś gówno A najbardziej lubię saracenów bo mają fajnych żołnierzy i dobry klimacik Jakby ktoś nie wiedział Wikingowie (Szwecja,Finlandia i okolice) Saraceni (Afryka) Frankowie(Niemcy,Francja i okolica) Bizancjum(Włochy) |
|
|
RajTo |
Dodany dnia 10-08-2014 13:32
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 2 Punktów: 4438 Postów: 2517 Data rejestracji: 12.05.13 |
krysti napisał(a): Ja nie lubię za bardzo Franków ich ludzie są tacy dziwni a ich budynki to jakieś gówno A najbardziej lubię saracenów bo mają fajnych żołnierzy i dobry klimacik Jakby ktoś nie wiedział Wikingowie (Szwecja,Finlandia i okolice) Saraceni (Afryka) Frankowie(Niemcy,Francja i okolica) Bizancjum(Włochy) W wikingach zapomniałeś o najważniejszych- Norwegia i Dania |
|
|
Ares |
Dodany dnia 10-08-2014 13:51
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 4068 Postów: 1054 Data rejestracji: 28.03.13 |
Ale napisałem i okolice |
|
|
Maurycy |
Dodany dnia 10-08-2014 22:31
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 671 Postów: 337 Data rejestracji: 15.07.14 |
To ja poproszę poradnik |
|
|
Arrownarrow |
Dodany dnia 14-08-2014 20:54
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 27 Postów: 21 Data rejestracji: 14.08.14 |
France to france Dla mnie najgorsi. Mają haka jakiegoś. Cwany lud zachodni... ale misję "Forteca" to 30 Łucznikami z długim łukiem czasem idzie przejść (gram te mapy jako szkoleniówkę Jednak arabowie nie lepsi: "Wielka Bitwa z Saracenami" Fulko de Lorche by się tam przydał taki zawzięty jak przyszło z nimi walczyć to rzeźnia była "Nordland" miło wspominam mimo że nadal grywam w 2,3 i 4 z sagi. Jedynka po polsku...hmm idzie coś takiego zrobić? Rzymianie/Bizancjum niby chrześcijanie ale najemnicy szybko się męczą, niańczenie mnie czasem przerastało to... a olewałem jeniec to jeniec mówię niby bo szczerze to chyba najbardziej wredny lud w gierce: buzdygany jakieś albo te ...wekiery mają chytrusy bo "krótki miecz" taki typowy to nie jest Walą poza tym z dzidy i z łuku ale berła to mają hehehe niezłe kombinery Ale wiecie co... Wiking do wikinga też nie lepszy |
|
|
PastTime |
Dodany dnia 15-08-2014 11:18
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 28 Postów: 28 Data rejestracji: 26.11.13 |
Myślę, że przedstawię tu swoisty ranking z poważną opinią. Przede wszystkim ciężko tutaj porównywać jakąkolwiek nację do Wikingów, ponieważ nie mają oni jakiejkolwiek przewagi. Posiadają mniej budynków, ich wojska nie korzystają z tak szerokiego wahlarza oręża jak Skandynawowie. Mimo wszystko, założę, że stoją na tym samym poziomie. 1. Frankowie Generalnie to te najbardziej europejskie i cywilizowane ludy darzę największą sympatią. Długo byli narażeni na wypady barbarzyńców z zimnych krain, dlatego przemoc złamała w nich słabości i pozwoliła popchnąć taktyki i umysł do przodu. W grze podoba mi się ich architektura, wojska są strasznie monotoniczne, bo różnice widać tylko na tarczach i ewentualnie zdobieniu hełmu. Ich kobiety noszą tylko te dziwne czapeczki. 2. Wikingowie Tutaj nie jest to niespodzianką, sam w rzeczywistości wyglądam jak Wiking - chociaż tak umięśniony jak oni nie jestem, ale to nacja z charakterem. Do tego cała seria traktuje o ich poczynaniach, co w świecie gier nie jest tak często spotykane. Tutaj nie mogę nic więcej powiedzieć, różnorodność i bogactwo wynika tylko i wyłącznie z priorytetu, który stanowili dla twórców. 3. Saraceni Generalnie to nie darzę jakąkolwiek sympatią ludów z bliskiego wschodu ani czarnego lądu. Jednakże muszę przyznać, że w ich wypadku czuć klimat tego odizolowanego ludu, często prowadzącego koczownicze życie. Biegają z dzidami po pustyni, strzelają szybko z łuków, generalnie to nacja bardziej nastawiona na mobilność. 4. Bizantyjczycy O ile lubię Rzym i całą cywilizację, którą stworzyli, budując tym samym podwaliny pod coś, co nigdy nie przeminie (jest to na pewno spuścizna, która po tylu latach nadal istnieje w formie namacalnej), tak tutaj po prostu ich nie trawię. Niewygodne twarze, dziwne fryzury i wygląd żołnierzy jest najmniej zachęcający. Architektura budynków ujdzie, są praktyczne i teoretycznie powinny wskazywać na to, że jest to raczej lud praktykujący obronę swoich włości. Myślę, że wycisnąłem soki z tego wszystkiego. Bardzo lubię grać dla odmiany innymi nacjami, ale niestety - takich map jest niewiele. Szczególnie tych, które pozwalają na grę "pełną gębą", bo najemnicy powoli się nudzą. |
|
|
Arrownarrow |
Dodany dnia 15-08-2014 11:30
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 27 Postów: 21 Data rejestracji: 14.08.14 |
Są fani tej gry. Także że można pomarzyć jeszcze a niedługo nawet i spodziewać ze ktoś stworzy nowy Patch z nowymi budynkami w innych nacjach albo i jeszcze inne fajne Ta gra jest jak Stronghold. Też w to grywałem wiem ile jest fanów. Prawdziwi barbarzyńcy walczyli z cywilizacją w realu i wielka im chwała. Wszystkim! Wrogom i Obrońcom. Phantom Lord Is Never Failed!!! Arrov is evil!
a tak to "So What" Głównie oręż dalekosiężna. Te.... frondibole np. dać do Culturesa mmmm miód ale nie wiem jak to zrobić bo nie lubię komplikacji w życiu (sam nie lubię) Co lubię: Prawdziwe maszyny czyli takie ze nawet są korby na wierzchu, para, sadza i dym z waszką zmieszany nie znam się na elektronice i tylko to że gram sobie w Bjarniego mi wystarczy. Z resztą plaga węży co to było? Czarna magia! Przez kogo i co? "Obłudę" i "Magazyn mód" Taktyka "Blitzkrieg" Kupiec: "Robin Hood" Jak sobie od czasu do czasu w to pogram to mogę się wyluzować jak chcę.... a reszta to wielkie. Since 2006 |
|
|
Metros7 |
Dodany dnia 01-01-2015 14:13
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 78 Postów: 6 Data rejestracji: 23.12.14 |
Ja nie lubię Saracenów, bo ich budynki są dla mnie zbyt dziwne. Najlepiej lubię Arabów. |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 01-01-2015 17:14
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1441 Postów: 679 Data rejestracji: 28.09.14 |
Panie culturesmania.Co ty bredzisz! Saraceni nie są z Afryki tylko z Azji a Bizancjum popieprzyło ci się chyba z Cesarstwem Rzymskim( Zachodnio Rzymskim dla ścisłości ), Bizancjum to Wschodnia Europa(czyli NIE Włochy) i kawałek Azji. Wracając do tematu , Najbardziej nie lubię wilkołaków, reszta frakcji jest spoko tylko wilkołaki są jakieś dziwne ( wyglądają troszkę jak wielkie kaczki). Postscriptum nie chodzi mi o Egipcjan. Edytowane przez AdamWladam dnia 16-08-2015 07:28 Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
I ją zawija w złociste pierścienie Słońce i cebula podobne do siebie. Bo cebula ziemskim słońca jest wcieleniem Jam jest cebula, jam słońce z ziemi zrodzone Zapłaczcie gdy Me kręgi będą obnażone. |
|
|
Proszak |
Dodany dnia 02-01-2015 01:09
|
Główny administrator Punktów: 4948 Postów: 1488 Data rejestracji: 17.09.12 |
A mnie sie zawsze wydawalo ze te wilkolaki mają swinskie nosy. W dodatku maja uposledzoną animację,machaja tymi lapami jakby mialy zaraz odleciec a porruszaja sie z tego tyle co nic. No i atakuja normalne wilki co jest niedopracowaniem, ciekawe jest tez to ze nie wystepuja na zadnej mapie w cultures 2 choc sa w silniku gry. Mozna z tego wyciagnac wniosek ze wilkolaki nie byly udanym tworem dlatego nie pojawily sie w C2. Ale w wnp zeby dodac jakiekolwiek urozmaicenia wzgledem poprzedniej czesci tworcy wygrzebali je z silnika dodali jako nową frakcje. Oczywiscie moge sie mylic, ale pewnie tak wlasnie bylo |
|
|
Neptun |
Dodany dnia 02-01-2015 03:53
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 1967 Postów: 1587 Data rejestracji: 26.03.14 |
Albo się nie mogli zdecydować czy wilki czy węże i zrobili na wszelki wypadek oba stwory |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 02-01-2015 18:52
|
Podobno mieli wykorzystać wilkołaki w tej brakującej misji C2 to miała być plaga wilków z chorobom downa Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
I ją zawija w złociste pierścienie Słońce i cebula podobne do siebie. Bo cebula ziemskim słońca jest wcieleniem Jam jest cebula, jam słońce z ziemi zrodzone Zapłaczcie gdy Me kręgi będą obnażone. |
|
|
RajTo |
Dodany dnia 02-01-2015 20:15
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 2 Punktów: 4438 Postów: 2517 Data rejestracji: 12.05.13 |
adamwkladam napisał(a): Podobno mieli wykorzystać wilkołaki w tej brakującej misji C2 to miała być plaga wilków z chorobom downa No to by pasowali do jednego obrazku z twojej sygny |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 16-08-2015 07:30
|
sygny? Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
|
|
Thorin |
Dodany dnia 18-11-2015 20:21
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 121 Postów: 45 Data rejestracji: 13.07.15 |
Ją nie lubię bizantyjczyków. Dla mnie ich budynki zabierają za dużo miejsca. A moją najbardziej lubianą nacją są Frankowie. Ich budynki nie zabierają za dużo miejsca, a po zatym mają najlepszego bohatera. Nobo sami spujrzcie Sigurd ma zbroję łuskową(płytowa) i najszybciej walczy. To chyba nie są powody do zmartwienia? Edytowane przez Thorin dnia 18-11-2015 20:28 |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 20-11-2015 22:02
|
Sigurd ma zbroję łuskową(płytowa) i najszybciej walczy A mimo to przestraszył się królika. Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
|
|
Thorin |
Dodany dnia 21-11-2015 00:20
|
A nie pamiętasz jaki atak miał ten królik? |
|
|
AdamWladam |
Dodany dnia 21-11-2015 23:35
|
Pamiętam. Ale to i tak w żaden sposób nie usprawiedliwia Sigurda. Słońce wtłacza moc życiodajną w ziemię
|
|
Thorin |
Dodany dnia 23-11-2015 01:20
|
No w sumie masz rację. |
|
|
Ingvar |
Dodany dnia 23-11-2015 02:31
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 458 Postów: 282 Data rejestracji: 17.09.12 |
Teraz ja Nie cierpię Saracenów, wkurwiają mnie ich łucznicy z krótkimi łukami, mam wrażenie jakby siepali z nich jak z UZI i ogólnie w większości map są wrogą nacją. Nie przepadam za Bizantyjczykami, mam wrażenie, że są aroganccy i wyniośli co widać po ich miastach i budynkach, zawsze są ogromne i niechętnie zawierają z nami przyjaźń. Kiedyś nie lubiłem Franków bez powodu, teraz ich uważam za spoko nację , ich żołnierze przypominają nie zwykłych zbrojnych, ale rycerzy, dlatego uważam Franków za najlepiej rozwiniętą cywilizację, szkoda tylko, że w grze nie ma koni ani jednostek konnych, wtedy gra myślę, że byłaby ciekawsza i miała więcej posłuchu na świecie chinaboy963 (17.09.2012 - 24.07.2014)
Berserker_PL (24.07.2014 - 5.09.2016) Ingvar (5.09.2016 - ?) |
|
Przejdź do forum: |