Zobacz temat

Drukuj temat
EDYTOR ????
Haller
Rozumiem, że wszystko opisane jest na forum prawda? Uśmiecha się
Istnieje jakiś odnośnik do głównego np. FAQ/poranika w tych sprawach, czy trzeba szperać po kolei w tematach?

@DOWN
Hehe, dziękuję za radę Pokazuje język
Wiem że tak powinienem zrobić, ale z wrodzonej leniwości musiałem zadać to "noobskie" pytanie Uśmiecha się

Edytowane przez Haller dnia 05-01-2013 23:11
Don't trust anyone, and remember that nothing is free!

GaTo
osobiście polecam wyszukiwarkę

MieliM
Witam mam pewien problem bo grałem ostatnio z kolegami i zastanawiałem się czy dało by się stworzyć mapę na więcej niż 4 osoby bo to trochę nudno w 4 osoby ...

Brainy
Maksymalna liczba graczy wynosi 20, ale sam się zastanawiam czy użycie ich wszystkich jako graczy ludzkich nie sprawiłoby problemów. Całkiem możliwe, że nie zmieściliby się w menu gry wieloosobowej. Wydaje mi się, że graczy ludzkich może być więc maksymalnie 9, ponieważ tyle mamy dostępnych kolorów graczy. Ale nie testowałem tego. To tylko spekulacje.
Na pewno powstaną kiedyś takie mapy, w których ilość graczy ludzkich przekroczy granicę 4, jednakże nie dysponujemy narazie możliwością budowy na terenie większym niż 500x500 co z koleji sprawia, że rozgrywka na większą ilość graczy niestety byłaby ciasna.
Sam mam kilka nieskończonych map mp, w których liczba graczy wliczając tych komputerowych znacznie przekracza 4 jednak ich budowa jest dość skomplikowana więc musisz niestety poczekać aż się ukażą na stronie.

Sami wiecie, że Brainy wie najlepiej.

MieliM
Dzięki Brainy .

Proszak
Hmmm, ciekawe czy dało by się zrobić tak żeby dwóch graczy kontrolowało jedno plemię

Ziomus
No Proszak, jeżeli nie ma tego w standardowych mapach MP Culturesa to chyba nie można :Wkurzony

Moja mama powiedziała, że mogę zostać kim zechcę...

Zostałem krzesłem.

Brainy
Bo to nie było założeniem twórców gry, ale osobiście uważam, że jest to do zrobienia.

Sami wiecie, że Brainy wie najlepiej.

mati555
Cześć wszystkim! Właśnie się zarejestrowałem i mam kilka pytań Uśmiecha się
1. Czy da się w edytorze połączyć w pary ludzi dać im domy miejsca pracy itp?
2. Zacząłem się bawić edytorem, bo żadna mapa nie odpowiadała moim wymaganiom Lol Chciałem zrobić Frankom miasteczko, ale jak wiadomo nie mają oni wszystkiego Śmutno Jest mapa w której sterujemy Frankami i GaTo zrobił taką możliwość i Wszystkie budynki których nie było zastąpił tymi od wikingów. Można gdzieś to pobrać czy dostać?

Pozdrawiam Mateusz

P.S Da się postawić w edytorze wózek albo zaprzęg??

Edytowane przez mati555 dnia 05-05-2013 19:25

ZbiRek
1. W normalnym edytorze nie. Prace chyba można w interalnym.
2. Zależy co chcesz dostać... Gra frankami wymaga budynków wikingów. Chcesz wiedzieć jak ich ustawić? Proszok właśnie pracuje nad poradnikiem.

W normalnym edytorze się nie da. Proszok wszystko wyjaśni w poradniki... on się pojawi pewnie wkrótce! ;]

Moja agencja: https://mayam.pl

mati555
Wkrótce... Rozwalony Dobrze poczekam, nie mam wyjścia Uśmiecha się przeżyje

Przejdź do forum: