Zobacz temat
Hobbystyka
|
|
zkajo |
Dodany dnia 12-11-2012 18:28
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 222 Postów: 122 Data rejestracji: 12.11.12 |
Jakie są wasze Hobby? Zajmujecie się czymś nietypowym, interesującym, klasycznym? Tutaj możecie się podzielić waszymi zainteresowaniami Osobiście bardzo interesuję się modelarstwem, i grami bitewnymi - tak zwane "bitewniaki". Dla tych z was którzy się z tym nie spotkali, postaram się przybliżyć temat. Bitewniaków jest naprawdę wiele. Są to gry strategiczne, rozgrywane na "planszach" które zwykle reprezentują miejsca, lub pola. Skala różni się w zależności od systemu, oraz od modeli jakich używamy do rozgrywki. Każdy sytem ma swoje własne modele (prawie, jako że czasami są one zapożyczane). Gra odbywa się przy pomocy (zwykle) figurek, kości, miarek i innych tego typu przyrządów. Swoją przygode z bitewniakami zacząłem od Władcy Pierścieni, wydawnictwa Games Workshop. Potem jednak przeszedłem na Warhammer'a 40,000. Oto i kilka moich modeli (niektóre są WIP'ami): Konwersja Dark Templars na Red Corsairs Huron the Blackheart Tutaj widzicie konwersję jego miotacza ognia. Wczesniej nie bylo na nim nic, po prostu wystawiona do przodu rączka. Dodałem jednak małego demona Demonek Podstawka WIP space marines WIP space marines 2 Umierający Guardsman - konwersja (wczesniej sobie stał, i nie miał tylu dziur :D Guardsman Chaosu (mutant) - konwersja ze zwyklego czlowieka ;) Bitewniaków jest naprawdę wiele. Od historycznych, po fantasy. Każdy znajdzie coś dla siebie. Minusem jednak jest koszt - ale to można zminimalizować kupując z allegro, i ściągając farbę Wrzucajcie swoje hobby, kreacje itp EDIT: już jest dobrze Porąbał mi się img= z url= Edytowane przez zkajo dnia 12-11-2012 18:33 |
|
|
Proszak |
Dodany dnia 12-11-2012 18:31
|
Główny administrator Punktów: 4948 Postów: 1488 Data rejestracji: 17.09.12 |
Radzę ci dodać załączniki do linków |
|
|
Firtuoz |
Dodany dnia 22-12-2012 22:10
|