Zobacz temat

Drukuj temat
Złośliwe resetowanie kompa
Joz
Witajcie,

Otóż mam problem na moim komputerze (nie na tym, na którym teraz siedzę), że po włączeniu komputera, automatycznie za każdym razem się resetuje. Mniej więcej jak jest logo windows jak się uruchamia komputer (windows XP) resetuje się tak jak bym wcisnął przycisk reset. Zawsze w tym samym momencie. Próbowałem już tryb awaryjny i nic nie dało (to samo).

Czy komuś się przytrafiło coś podobnego? Bo szkoda mi reinstalować Windowsa (3 mapy DAT prawie gotowe i wgl)

Pilnie potrzebujÄ™ pomocy Reksio

RajTo
Mapy czeba ratować !

A ja nie wiem jak ci pomóc więc czekaj na innych Rozwalony

Joz
Wystarczyło by samo dostanie się do dysku twardego ...

Joz
Dobra Nie wystarczyłoby !!!!!!

Remik
Nie obejdzie sie bez formata... Nie ma co sie trudzic Rozwalony A dysk podlacz pod innego kompa zgraj co potrzebne i tyle Uśmiecha się Lub nagraj sobie na plytke jakiegos linuxa czy cos zeby odpalic system z plyty i zgrac to co ci potrzebne Uśmiecha się

Joz
Poczekam do jutra. Przyjeżdża mój znajomy informatyk to może on cuś poradzi Śmutno

thebadman
Czyściłeś ostatnio komputer od środka?

Joz
Nie, robiłem to z 3 lata temu jak nie więcej Lol

thebadman
Jeżeli zawsze po starcie ci się resetuje komputer to może ktoś ci zrobił dowcip i wrzucił reset do autostartu?

Odpal komputer w trybie awaryjnym i sprawdź czy czegoś tam nie masz(MenuStart>>>Programy).

W innym wypadku może coś się dziać ze sprzętem albo to jakieś złośliwe oprogramowanie, w takim wypadku lepiej poszukaj pomocy na jakimś forum komputerowym.

Remik
Programy z autostartu z uruchamiane pozniej, a nie przy ladowaniu systemu... To może być coś ze sterownikami (najbardziej prawdopodobne) lub sprzętem. Najłatwiej zrobić formata i sprawdzić Uśmiecha się

Może to być wina zasilacza. Mógł stracić już na mocy i przez to nastepuje reset. Dokładałes do kompa ostatnio jakis dodatkowy sprzet? Dyski, napedy, karty rozszerzen?

Joz
Mój złom śmiga już od kilku lat bardzo dobrze. Nic nie instalowałem ostatniego czasu

Qekuss
Też mam problem taki sam dlatego mam 2 systemy zaisntalowane Rozwalony

Przejdź do forum: