Zobacz temat
Saga Cultures jako cos do poczytania i powitanie, historia gierowania i inne gadanie od rzeczy ;)
|
|
Arrownarrow |
Dodany dnia 14-08-2014 21:27
|
Użytkownik Ostrzeżeń: 0 Punktów: 27 Postów: 21 Data rejestracji: 14.08.14 |
Założyłem temacik mimo że posty jakieś już dałem... To się z Wami WIKINGAMI przywitam. Mam na imię Maciej. 21 lat bleblebe... mieszkam w Wlkp. Ok do rzeczy: Historia grywania i 1 kontakt z Cultures: W 2006r. kupiono mi PC (jaka radocha xD) i cóż kupowałem czasopisma: PLAY, GRY, KOMPUTER-ŚWIAT... jest to jeszcze w ogóle? Duużo tego zebrałem: "Dodatki do NFS: U, U2"; "Kurka Wodna"; "Eisenbahn Exe Proffesional 4" To samo jest na chomikach dzisiaj Z Play'a mam Anno 1602 (moja pierwsza strategia), potem miesiąc po anno była słynna "Wyprawa Na Północ" (2006r. cudny...) w którą z początku się bawiłem "Nowe Horyzonty" caałe wakacje jechałem (z 50 domów "5" było osiedle a jesienią, zaczeła się Gimbaza i zdobywałem Kampanię. Przyznam się: na najprostrzym Cykor w miarę upływu lat to aż nudne było granie w tą grę i pauzowałem z parę razy nawet na prostym to przejść umiem Jakieś 4 lata temu kupiłem "8 Cud Świata" też z gazetki (Play/Dobra Gra coś takiego) za ile? 10zł i tak samo jak z Wyprawą było: Szkolenie na freelandzie i Kampania Potem grę pobrałem (tą samą) z chomika a tą z gazety dałem przyjaciółce w prezencie Na końcu (Zima w listopadzie 2010) wyszukałem "Bramy Asgardu" Jo-Wood się postarał jak na tamte czasy. to... taka grafika przy dobrych nastawach potrafi uraczyć gracza. Niektóre misje to jeszcze raz sobie rozgrywam a zamiast ulic, wolną przestrzeń brukuję jak na rynkach w miastach Styl musi być! Tylko opis fabuły mało opisowy, rysunki za to ładne, ołówkowe jak z bajki. I tak sobie grywam w to wszystko po trochu dla zabicia nudy. Doświadczenie moje, tak samo jak jest w grze jest przydatne i spore ale w ilu % to nie wiem. Doradzę jeśli można ale pewnych kwestii nie powiem. Każdy ma złotą tajemnicę, choćby jedną Odkryj sam a satysfakcja b. większa Poza Cultures'em lubię też serię Anno Grałem w 1602-1404 (do 1404 musze mieć nowy PC ale przy "Nordzie" tez nieźle się bawię) Lubię też ogólnie średniowiecze (iskry i łamanie tarcz). Muzykę metalową (a wszystko co mi z niej podleci duuuuuużo tego) Czytałem na wiki mitologię nordycką, jakaś strona o życiu ludów skandynawii się trafiła, mam nawet czarną koszulkę z Wikingiem, a z tyłu VALHALLA i Drakkar Z bazaru za 60zł była Opinii starszych nie słucham... Szczęście odnajdują, każdy w czym innym Porobię niedługo jakieś screeny i coś w galerii pokażę. Na razie poznaję forum. Również Wasze porady będą mile widziane. Ja pomogę początkującym graczom, z pewnością, bo wiem jak to jest. (Gadam jak Kupiec Miguel z mapy "Tajemniczy Lud" BARDZO EPICKA MISJA! ) Życzę Wam grosa strzał w sakwie, charyzmy, szacunku od wrogów i poddanych w wiosce oraz amuletów ukrytych w krzakach do zdobycia |
|
|
Proszak |
Dodany dnia 14-08-2014 22:20
|
Główny administrator Punktów: 4948 Postów: 1488 Data rejestracji: 17.09.12 |
Wiesz, u nas CV nie jest wymagane ale niech bedzie. Witamy zatem w naszych skromnych progach Ps. Ten styl pisania od razu skojarzyl mi sie z Moguelem, zanim jeszcze doszedlem do linijki gdzie o tym napisales |
|
|
Remik |
Dodany dnia 14-08-2014 23:17
|
Główny administrator Punktów: 2495 Postów: 550 Data rejestracji: 17.09.12 |
Fajnie, że grono się nam powiększa Witam witam |
|
|
HeMp |
Dodany dnia 15-08-2014 01:39
|